Sunday, September 14, 2014

I ❤ Organizing & Decorating

Assalamualaikum w.b.t

Lama jugak tak mencoret kat sini. Dalam tempoh tu, macam-macam benda dah jadi.
Yelah, macam-macam dugaan.
Tapi takpa, no worries. Life goes on.. Despite apa orang nak kata kan, you know what's the best for you.
Tak ada guna consider orang yang not considering.
Deserve them right.

So yeah I've decided to move out from the current house.
This is quite a sudden decision, but I believe in my thoughts.
It's time for me to stop others from torturing myself.
I hate living in such life. Keep holding back for anything.
It may seems quite selfish, but you know, what you give, you get back.
Hopping that everything would be fine, buddies :)

Talking about house, I have a passion towards organizing since I was a kid.
Recalling my young age, I started to have my own room when I was in Standard 4.
Yela, masa tu my sis dah remaja gitew, so she needs her own space.
Tapi selalu bilik dia jadi tempat lepak kami :D

Abah mama pulak rajin membeli perabot untuk bilik kami.
Walaupun perabot Tesco je, but I loved them so much.

Still remember my meja tulis. Such a huge one, with spaces to put my books and other stuffs.
Sayang gilos. I'll make sure yg buku semua organize according to its size. Haha..
Macam dari buku plg lebar ke paling kecik.
That's why la jugak  I was a strict librarian. Junior pun dah tau perangai cemana. Kehkeh.
My miniature stuffs i.e patung free Hello Kitty, my all time favorite RC cars, table lamp must be neatly placed on the small coffee table (Curik from ruang tamu).

And I think I have OCD since forever la.
Lagi tak suka kalau dah buat sepah, tak pandai kemas balik. Usik barang orang without permission, tak pandai nak letak kat its place back. Such a bad attitude.

It's such a pleasure to see things are well organized.
More accessible and conducive.

I hope my future rental room ni, I can organize and decorate according to my own style.
Tak kesah la kena spend duit banyak sikit kan for a better living..


Do not afraid to hijrah :)


Saturday, September 6, 2014

Rombongan Acik Ajim

Assalamualaikum w.b.t..

Haipp.. Long time no blogging. Sibuk blogging kat engineering practice. Apa apa pun benda tu dah setel. Report pun dah selamat sampai kat lecturer.. =)

29hb, setel aje engineering practice, malam tu terus berdosup balik Penang.
Tapi kali ni bukan naik bas travel sorang sorang.
Kali ni togeder-geder dengan hencek Hazim and the geng -- Apis and Miftah.

Bertolak pukul 12 malam, touchdown Penang pukul 6 sengah pagi.
Sepanjang journey, teman hencek Hazim drive. Manyak kesian, tapi nak buat guane.. Pakwekupower.
Offer nak drive, tak diijinkan pulak. Gara-gara tragedi cross tiga lorong sebab terlelap..
Kahkah.. Lemah tenaga batin.

Sampai Penang, terus semua pengsan. Tengahari, bawak brader-brader ni makan kat Nasi Kandar Kayu.. Haaa hamik, ramai beratur. Cuti pulak kan.. Seb baik servis dia tip-top. Cumaa.. mahei je la. Takpola, bukan selalu kan ;)

Lepas makan, jenjalan kat area tanjung (Georgetown). Hasrat hati nak cari street art. Adola jumpak dua tiga,. Haha. Orang Penang sendiri pun blur.. wakakaka.

Macam tak boleh terima hakikat peha hencek Hazim lagi kecik
*loud cry*


Balik sini, pi makan kat Padang Broom. Sebenaqnya saya sendiri tak penah pi sana. Haha..
Lepas dinner, jomm pi shopping kat uptown Perda. Cross bridge memalam, bawak orang Selatan tengok view malam Penang.

Esok, brader-brader ni mai makan kat umah. Meal simple sangat, terkejar-kejar balik hospital.

The end.

ps : Simple journey but we had so much fun...... walaupun ada sikit gaduh manja sebab jeles hencek Hazim kemain eksaited tgk amoi dgn jersey Arsenal tepi jalan. Wakaka nub.