Saturday, August 16, 2014

Rindu Lagi :)

Assalamualaikum w.b.t

Fuhhh fuhhhh okay dah tenang sikit. Fasa emosi dah berakhir kot. Hihi..

Tadi time borak-borak dengan ex-roommates zaman matriks kat FB, tetiba si Kirah ni upload gambar time join competition beads puzzle. Huaa rindu.


Tak sangka dapat jgk prize. Haha..  Dapat hamper lepaihtu berpesta dalam bilik.
Kemain tombam pipau lagi zaman matriks. Kehkeh.
Makanan kat Kedah sedap sangat.. Nasi kerabu dia,perghh.

Papapun, rindu zaman ribut ni. Zaman mandi kambing yang comel, zaman seret kaki balik kelas sbb ponat sangat, zaman tidoq masa lecture, zaman baru kenal macam-macam orang lagi, bila dah keluar dari zon lama

Rindu kat roommates. Kak Zaed (baju merah) ni la yang banyak care pasal kami bertiga. Dia la yang sedia segala instant food. Sebok call tanya nak makan apa kalau kami sakit.. :')

Semoga Siti, Kirah and Kak Zaed sukses selalu.. Love yaa :))




Saturday, August 2, 2014

Sembang Je :)

Assalamualaikum w.b.t

First of all, selamat hari raya aidilfitri mahap zahir dan batin :)
Ni bukan post raya lagi, sekadar nak keep updated.

Malaih nau nak edit gambaq raya, dasarr tak boleh buat job ni..
Takpo, kitew jadiw supporter pakwe jew lerw..


Rindu nak menembak..... tapi malas. Kahkah.


Cuti raya seminggu aje, esok dah kena balik Melaka. Kembali ke dunia circuitry..
Nak merungut tak boleh, sebab tujuan nak cari ilmu haa. Acehcehceh..

Dalam otak dah plan memacam nak enhance living kat Melaka.
Nak beli tu, nak beli ni.. yang mana boleh DIY or recycle, kita buat je..
Harap dapat kerjasama housemates.
Iyela kita ni pompuan gitew chuolz. Kena practice manage rumah..


Bilik comel..


Dapur pun comel..

Penin jugak pikiaq cemana nak organize very limited space ni..
Barang banyak, space takdop. Hemmm..

And aktiviti practice memasak still progressing.. Lagi semangat sebab mama bagi kitab resepi ;)


395 resepi. Hah, lepas ni muka confident je kabo nak masak. Kehkeh.
" Kang nak mangan opo??" 
Haa gitew kompidennye kan sampai speaking Jawa. Menangis terharu hencek Hazim gini..


Ye ye saye cube ye..

" Haa nanti pepandai la nak masak kat sana. Apa apa tak tau, roger mama " - Mama (2014)
Bila anak dara merantau jauh, cemni la cerita dia :P



Terfikir jugak nak try buat handmade pouch, suggested by sorang akak geng felt crafter kat FB.
Katanya bagus untuk students, sebab less time and cost consuming.. Engineering practice pagi je, petang dah pishang kat rumah..
Stok kain ela pun macam senang nak dapat je kat Melaka ni..
Nak jahit pouch tu guna mesin jahit mini pun boleh. Bukan nak jahit baju berpola pola bagai.. Itu tunggu nanti pinjam mesin jahit mak. Muahahaha..
Silap haribulan, buat job jahit baju je kat rumah. Degree engineering gantung je.. Mihmihmih.
Ah mengarut sudeh.. Letih nau tadi round Kedah dengan besties tadi, tidoq dulu la :)