Sunday, June 29, 2014

Caks! :)

Assalamualaikum w.b.t

Amboi kemain lagi sebulan sekali hapdet.

Entah kemana passion berblogging ni pi. Kalau dulu kalau boleh sehari dua entry. Dulu la, zaman bujang. Harharhar bajet isteri orang sangat. Mak anak 4 pun hapdet tetiap hari.

Bukan, zaman goyang perut je. Zaman doplohpatjam mengadap laptop. Macam takdak lyfe jewh time tuew.
Sekarang ni, nak tengok laptop pun rasa loya semacam. Asal tengok laptop, kena mengadap Word, PPT, Excel, Easy68k, Mathlab bla bla bla..

Update life??

Satu, second year bachelor computer engineering dah habih. Nak yeay ke dak, nak ke dak.. Sebab macam sad ending je.

Dua, sekarang tengah Amalan Kejuruteraan. 10 minggu.. Ceghita dia takdak cuti sem la. Just ada dua minggu sebelum naik next semester. AK tu plak apobondo? AK ni macam short semester, during this period, daks daks engineering kono pi setiap fakulti and buat project simple and siapkan report untuk 3 minggu. Another 7 weeks, betapa kat fakulti memasing. Macam praktikal dalam kampus.

Kemain lagi peluk labcoat.


Tiga, dah kena stay rumah sewa. Byee hostel yang heaven. Haha. So, keep reminding myself. Bila dah dok rumah sendiri, means segalanya diuruskan sendiri. Time ni la nak practice sebelum nanti stay rumah sendiri yang real with some other permanent members ;) Dah takdak makcik cleaner yang akan cuci bilik air, kemas ruang tamu. Pepandai la nak hidup kan.. Dah besau.. Consider sikit pasal cleanliness. Jangan ingat ada orang nak membibik tetiap hari.. Tau ada bibik kat rumah, kalau boleh bawak mai bibik hang sini pun syok jugak. Eh emo pasepa.

Kalau next semester, ada students gegerl second year UTeM yang dapat stay so-called hostel ni, hostel Emerald Park ni located kat Bukit Beruang, very near to MMU Melaka. Setiap hujung sem i.e tengah final exam, memang akan ada concert. Sebab tu selalu final exam bencana. Memandai je kan kaitkan.. Padahal..

Dalam banyak banyak hostel, yang ni paling best :)




View pagi



View petang. Boleh menyunset tetiap hari.

Floor plan.

Tempat study/layan perasaan/tidoq terbongkang/girls talk dgn roommate for 2 semesters :) Banyak kenangan oi.


View bila nak dekat test/hujung sem ribut nak siapkan assignment/final exam.
Burning midnight oil orang kata.


View yang paling akan dirindui :')


Rasanya tu je kot.. Haha. Banyak oih kalau nak cerita.
Nanti update lagi pasal AK... InsyaAllah :)



Selamat berpuasa untuk umat Islam. May this Ramadhan brings much blessings :)

* Tahun ni puasa kat perantauan. New experience.. :)) *