Monday, May 12, 2014

Throwback




"Hanya ku yang mencari, rembulan masih ada.. Mungkin seketika.. Walau ku bahagia mengejar bayanganmu..Tak mungkin ku beroleh saat indah bersamamu, hanya aku.."


Amboi.. hiks!


Baru baru ni time selak selak buku sem lepas, tetiba terjumpak pulak lahaaii love note yang takdak recipient. Start baca tu memang tersengih, tapi bila dah baca sampai habis.. Terus mai sebak aaa. Kesian dengan diri sendiri. Haha.. Seb baik roommate takdop. Kan dah tak macho dia tengok gua sebak sebak.

Nak haplod gambau pun, macam tak patut plak. Sebab si dia sorang je boleh tengok walaupun asalnya note tu just luahan hati je. Haha.. Terasa pelik jugak bila tengok tahap jiwang gua kat tahap Bumiputera Rockers.

And still boleh ingat malam tu macam mana. That feeling came macam tu je. In fact esok tu nak final. 
Maybe dah sampai limit kot. Bak kata Hooke, bila dah sampai stretch breaking point tu, dia takkan balik ke bentuk asal. Haha betoi ka dak entahla. Malam tu, bila dah stress revise, mula nak scroll Instagram. Tempat develop macam-macam feeling. Tempat luah perasaan, tempat bagi hint, tempat nak screen capture.. :P

Sekali scroll... Booom! 
Sebenarnya bukan apa sangat, tapi entah la sebab masa tu hati tengah bergolak.. 
Terus termenung tengok siling. Calculator dah campak ke mana, notes pun dah dok bawah bantal.. 
Pastu tetiba sangat laa ayaq mata nak meleleh.. 
Mula-mula slow.. Pastu dah serupa ayaq terjun aa..
Maybe sebab dah lama hold back kot.. 

Sebenarnya masa tu sebab tengah rindu dia jugak.. 

Terus terfikir yang I need to write everything down. Mesti expel jugak. Nak luah kat orang, memang tak la kan. So luah kat kertas je..
Maka, bernukilan la cik Iylia malam tu. Haha.. 
Tulis sambil srottt srotttt hingus. Tragis betul.. 
Konon kalau osmate masuk bilik, act macam keciwa takleh calculate system response. Padahal, frust dengan kerash..

Dah setel, lipat kemas2. Selit dalam buku.. 
Lega sikit. So lepas tu memang macam dah pasrah habis.. First time rasa macam nak give up dengan dia.
I wiped the last tears. Terus pi basuh muka, sambung study. 
Boleh tahan kental time tu.. Kehkeh.

So tu la throwback paling dasat. Tak pernah rasa down sampai macam tu.


Harap lepas ni dah tak rasa macam malam tu lagi..
Sakit betul..
Feeling kena sumpah "gi mampus" pun tak sesedih malam tu.. :)