Tuesday, April 29, 2014

Giving Up

Assalamualaikum.. :)

Hah, awat pulak dah giving giving up??
Haip, nope nope.
GIVING UP IS NOT AN OPTION.

Ok, sesi memotivasikan diri di tengah malam.

Lately ni memang macam-macam ujian.
It's okay, just smile and face it all.
You don't live to please all people, pleasing Allah S.W.T that matters.
Orang mungkin nampak apa yang kita buat tu salah, tapi Allah knows our intention.
Whatever you do, lillahi ta'ala okay :)

Hidup ni memang biasa turun naik.
Memang biasa kena hentam.
Memang biasa kalau nangis, mengamuk.
Memang biasa kalau terasa nak bawak diri pi Jepun. Eh, kemain lagi nak bawak diri pi Jepun.

Sekarang tengah cuba nak implement sifat 'FACE THE PROBLEM, DON'T RUN' dalam diri.
Jangan cepat mengalah bila things do not go the way we desired.
Jangan cepat mengelabah bila macam-macam ujian attack.
Semua ujian tu untuk test how strong we are, how iman strengthens our soul.

Bila tak ada bahu untuk bersandar,
Selalu ada lantai untuk bersujud.


Okay, jom sambung brainstorm circuit Smart Door Knob.
:)



Sunday, April 20, 2014

Anugerah Terindah

Assalamualaikum w.b.t

Amboi title. Hihi.. Anugerah apa yang terindah sangat tu? Rasanya anugerah yang paling  indah pun anugerah PMR dulu.. kehkeh.

Dah lama sangat tak update hal personal kan :)
Sibuk terlampau.. Bukan tak ada.

It is started since several months ago, maybe when I was in 2nd semester.. (amboi cik Iylia kalau nak berjiwang, bajet omputih )

I've known a person.
There's something special about this guy, even baru kenal pun dah rasa something. Tapi masa tu I just kept it to myself. Still teringat, tegur dia sebab excited dgn kelab fotografi UTeM. And kena cop excited nau setempek.. haha.

At first, just anggap as abang senior.
Tapi feeling tu developed from time to time..
Berapa lama pendam, berapa banyak menangis sorang2 sbb kadang2 rasa tak berpeluang.. Nobody knew, even my closest friend.
Nobody knew. Saya memang sangat secretive. Tak ramai org dapat detect what's going inside me except my mama.

Tapi masa tu pretend tak ada apa. Sebab takmau mama susah hati lagi...
But kadang2 terexsaited jugak, tercerita pasal si sia, tertunjuk gambar-gambar.. And sometime mama tengok macam ' Please bagitau mama..'. Tapi masa tu tak ready nak bagitau siapa siapa.
 Let the first person to know it is him :)


Finally, confess jugak. Bila si dia dah start guessing, rasa bersalah nak mengaku ke tak. Takut akan ruin banyak benda, as I'm the club secretary. Oh, lupa. Si dia ni hencek presideng :)
Takut si dia tak selesa nanti nak work together..

The night he asked me seriously, I felt that was the right time to confess la kan. Ok saya confess.
From that moments until this very second, my days were brighter than before. Much brighter :)


Hencek presideng,
If you're reading this..
Saya just nak awak tahu yang awak sangat special bagi saya.
Kalau awak rasa awak tak special macam orang lain, that's totally wrong.
Awak special just the way you are.
Awak tak perlu ubah apa-apa, tak perlu tambah apa-apa.

Minta maaf bila saya tak buat awak happy..
Minta maaf bila saya bersalah,

Thank you for letting me to love you.
Thank you so much for making feel so special, happy and loved..
Thank you for always treating me right :)

I have my own way of loving you..
I know there are so many challenges coming on our way,
But I will never give up. NEVER.



Thank you this wonderful day :)


Sunday, April 6, 2014

Hectic

Assalamualaikum w.b.t

Kehkehkeh.

Pehh lama betul tak update. Sebenarnya ada dua reasons. Satu, lupa password. Seken, busy. Sebenarnya memang ada niat nak hapdet bila ada time free tu, but then tetiba nak login tak boleh pulak. Ah, kes tukaq password tapi tak jot down. Hailaah cik Iylia -..-

Kalau nak rewind ceghita/hapdet life sebelum ni, memang lagi banyak daripada esaimen 4 subjek. Tak kuasha mak noks.

Okay saya sekarang student 4th semester. Seiring dgn peningkatan semester, opkos hidup semakin hectic.
Semakin menjadi-jadi seteghes. Tapi chill lah, nak merungut apa. Watlek watpeace sudeh. Dah namanya student kan :D

Lepas ni, insyaAllah akan hapdet selalu :)

ps : Mood brainstorm project microprocessor. Apobondo la gua nak invest pasal 'Smart Home' ni.. Kalau smart cooker boleh? Masuk je bahan semua, lepaih tu pandai pandai la hang masak, kalau nak pi tolong serve kat hencek suami skali pon boleh hahahaha hambar -.-