Friday, June 28, 2013

Serious Talk #2 : Be Happy =))

Assalamualaikum w.b.t


Jika kejahatan di balas kejahatan, maka itu adalah dendam. 
Jika kebaikan dibalas kebaikan itu adalah perkara biasa. 
Jika kebaikan dibalas kejahatan, itu adalah zalim. 
Tapi jika kejahatan dibalas kebaikan, itu adalah mulia dan terpuji.

Just be happy walaupun orang buat 


kat you'ollz. 

Buat tak tahu je.

Muhuhuhuahuahua!


Wednesday, June 26, 2013

Jom Join!

Assalamualaikum w.bt


Jom ler adik-adik kakak-kakak abang-abang semua join ni.
 Cungkil bakat yang ada.
;))

Macam Macam Adaa

Assalamualaikum..

Phurgghhh phurrghhh..

*habuk berterbangan*

Kalau ada yang perasan, blog ni hilang berapa hari ek tah.. Kununssss merajuk kununsssss. Haha :p

Sebenarnya dah delete blog ni.. Tapi diri ini asyik teringat ja kat blog ni haa. Iyalah, dah hampir 3 tahun blog ni. Suka duka zaman lepas SPM, zaman matrikulasi, zaman baru-baru masuk degree.. Semua ada kat sini. Sayang kan kalau nak hapuskan semua disebabkan oleh something yang sepatutnya tak effect pun the existence of this blog. So cepat-cepat undelete ;)

Banyak sangat pending post ni. Semua nak goreng dalam entry ni ja.. HIKHIKHIK.

First sekaaali.. Haaa ni nak habaq mai.. Cousin ceq dah bertunang. Wuwuwuwu best sangat. Ceq ni lambat lagi kot. Bakal suami pun ngah belajaq lagi. #Eh





Auwww. Tetiba terfikiaq.. Eh nanti my future mak mertua mesti terkujat tengok tangan ai. Dah senghupa tangan tengkorak kat lab Bio. Cekiiiiikkkk maaaakkkk... hiii..hiiii...hiii..

❤ Kak Anis & Abang Piji 



My cousins tengah kepoh hantaran. Gua pon sama kepoh jugak. Sempat jugak 'terkomen-komen' dengan mama and mak lang. Anak mami kembali sangat.


Majlis pertunangan ni berlangsung kat.. kat.. emm.. felda.. demn, tak ingat -.- 
Tapi sebelum tu, redah pekan Tangkak and jumpak KMJ. Sesungguhnya aku bersyukur ber-matrikulasi di KMK Changlun. Sebab boleh minum Coolblog bila outing. 

No offend KMJ-ians. I SAY WATLEK, WATPEACE..

Hari bertunang ni saya jadi official photographer hikhok. Kena guna camera cousin yang daddyy berat tu huhu. Kalut jugak kan jadi OP ni. Ingatkan senang je. Berpeluh ketiaq ceq ni haa.. Gambaq-gambaq ni dari my kaknon merah. Titiew takdeww wide angle lens. Ni semua guna lens 50mm. Hahaha bajet nak portrait sangat.

retis sangat nak tutup muka dengan camera.


Tapi best jugak preparation nak bertunang ni kan. Tapi agak janggal dengan cara Kak Anis  ( tunangan cousin ) ni. Dalam kepala terpikir pikir, eh cara Johor memang macam ni ke? Bagi hantaran barang banyak-banyak ni masa tunang. Eh? Eh? Wa pun pening -.- Lepas tu terus ter-verangan bertunang nanti. Bakal suami gueh orangnya jauh, kok bagaimana yaa. Shiaann kat syayang tuu. Jauuh nak mai. Tapi diam diam je verangan dalam hati sorang sorang. Kalau cakap kat mama, kompom kena jeling.

Btw, tahniah abang Piji dan kak Anis. Kak Anis ni sebenarnya roommate my sis kat UUM dulu. Whoaaaaa kakak jadi matchmaker. Semoga berkekalan okiey! ^.^

Balik dari Johor, tersengih-sengih kembang kempis idong dalam kereta ikut family balik Penang. Nak study kat rumah katanyaa. Katanyaa lah kan.

Yelaa tuh kenss.

Setting tempat baaaiiikk punyerrr. Tapi end up dengan main game racing. Aptb kan.

So spent the whole study week kat rumah..

Lepas study week, mestilah exam kan. Takkan kenduri kawen lak..

Taraaaa. Tidoq pon sodap..

Hemmm namau ceghita pasai exam. Dah berusaha, tawakal aja lah kan ;)

Lepas last payper, terus packing balance barang dengan hati berbunga-bunga..

Goodbyeee my room. Macam-macam kenangan eih kat sini. Sobss sobsss.. :')
Gelak,  tawa , tangis , senyum gatai , cebik. Semua kat atas katil ni la. Haha.


Next sem entah la stay sini lagi ke tak. Kalau kena stay hostel luaq kampus...  Mummmyyyy dadddyyy iteww nak tetaaaa plisshhh!!

Sebelum balik ke Penang, we'ollz stay Melaka dulu. Abahku bukan robot nak drive dua trips Melaka-Penang in a day hoho.

Abah dah call several hotels in Melaka, tapi unfortunately semua full. Iyalah minggu tu memang ramai nak balik cuti semester. Mama watlek suggest Casa del Rio kat abah. Hahahaha semalam kat Casa del Rio, boleh beli iPad dua ketoi. Itu pun suite yang ala ala ja haa. Entah apa yang special sangat ehh. Uishh tak koser mak noks nak bermalam kat hotel 5 stars macam tu. Lagipun memang tak mampu! tapi kalau nanti hubby nak bawak, itew nak jeww.

Eventually, abah dapat booked apartment kat Mahkota Hotel, which is situated near to Mahkota Parade. A night costs around RM300++. Okay lah tu. Ada dua bilik tidur, pantry, hall dan menghadap laut. Jom review siket. Mungkin boleh dijadikan info..

Ini parkingnya. Agak sunyi. Better berteman. Huhu. Liftnya pon agak men-cuak-kan.

Pantry and dinning space.

Hall lupa pulak nak snap. Huhu..

Master bedroom. Mengadap laut. Sukew sukew. Itew sukew laut :3



Bilik 2. Excuse the messy bed. Tapi nampak sexayy kan messy bed macam tu hahahaha yea k memang tak lawak pun.

Bathroom is available in both rooms.


View dari bilik 2. Betul-betul belakang MP.
Gambar kiri waktu pagi. Gambar kanan waktu petang. Disebabkan jeghebu, so tak nampak sangat sunset.




View dari koridor hall. Apa namanya tu.. yang itik itik tu. Melaka duck tour.. Nate tu akan turun ke laut kat pulau tu lepastu pusing and patah balik naik ke darat.


We'olls stay kat Lotus. Tempatnye agak sunyi baq hang. Kalau sorang-sorang, memang sanggup tidoq dalam kereta huhuhu.


LOVE THEM SOOOOOO MUCHHH!


On the way balik ke Penang, singgah Cameron Highland sat. Tetiba teringat memori tercipta masa rombongan Resident Media dulu hohoho rindu lak kat bebudak Resident Media KMK. Rindu nak stay up dalam arkib, layan movie.. kritik kritik gambaq yang masing-masing snap. Like usual, gua la drama queen. Haha seb bek memasing sabaq ja layan ceq :p

Lepas shopping, shoot balik Penang. Tergelak kekekkekek bila tengok orang Asli suweet sangat nokss jalan pegang-pegang tangan tepi jalan. Lori lalu sipiiii sangat kat sebelah lek je watpeace melayan asmara :D


Okay itu je la kot. Pending dua hari nak siapkan entry ni. Nampak sangat cepat lemah semangat. Tapi orang tua-tua pesan, jangan buat kerja stop half-way. Nanti masa beranak, anak keluar half-way. Whatdee. Ohemgii. Takpa, vacuum ada.

Kbye.