Tuesday, July 31, 2012

Hey Yo Tsup?

Assalamualaikum.


Takdak gambaq baru. Dah lama aku tak sentuh 'diselaq' aku tu. Aku malas nak transfer gambaq dari laptop lama masuk laptop baru. Serabut tengok files banyak banyak.

Lagipun aku lama dah tak outing. Kalau outing dengan family pon, bawak kamera, tapi tak insert kad. Kad ada dalam lappy. Frussstt kalau nampak moment baik punya, pastu release shutter, tengok memory kad takdak. Lagi frust daripada feeling boyfriend tak reply SMS.

 Aku memang selalu macam tu. Brader Khairull ni tau la perangai aku. Kena paku teruk kot sebab tak insert kad masa nak pi shoot event. Tapi nasib baik aku buka official photographer masa tu. Mengekoq brader tutt tutt ja. Muehehehe. Pernah sekali, bawak camera takdak bateri. Boleh?

InsyaAllah esok kalau takdak apa, maybe aku nak outing dengan mama. Beli kain putih and hitam. Nak sekolah dah. Untuk apa lagi kalau bukan untuk Minggu Haluan Siswa nanti :)
Boleh la shoot kat PARAM. Kehkehkeh.


Haih banyak lagi tak prepare. Paling aku takmau buat, medical check-up. Urghhh aku tak suka diagnosis.

Thursday, July 26, 2012

Joy :)


"A woman whose smile is open and whose expression is glad has a kind of beauty no matter what she wears."

this quote is not applicable for the first picture XD

SENYUM SELALU OKAY?? NAMPAK CANTIK SANGAT!
 

 

Tuesday, July 24, 2012

Dreamy

Ciput ♥ Abang Abu

Assalamualaikum.
Dah masuk 3 hari umat Islam menjalani ibadah puasa. Amacam, berapa kg berat dah turun? Berapa Mg pahala dah kita kumpul?

Puasa kali ni aku lepak rumah sajeww. Tak macam tahun 2010 dan 2011. Dua tahun tu memang sibuk. Tahun ni boleh lepak depan TV, tengok Ketuk Ketuuukkkk.. Ramadaan. Tahun depan, hanya Allah SWT yang mengetahui ;)

Masa lepak lepak ni, aku godek godek lerww gambaq semua. Susun masuk folders. Delete yang mana patut. Edit yang mana cun. Hewhewhew. Dalam laptop aku, takdak movies. Aku tak download. Kalau orang lain, laptop 'berat' sebab penuh movies, tapi aku laptop jammed sebab 'berat' dengan gambaq. Perangai aku iz aku suka simpan semua gambaq. Gambaq testing exposure pon aku simpan. Lepastu nak susun, bebai la sorang sorang -.-"

Kaaann dah melalut.

 Okay la kali ni nak up gambaq Ciput/Jamal/Adik pulak. Memang banyak kot gambaq kenit si model paling selamba ni.

 Selalu kena buli dengan tuan dan abang-abang dia.

Ciput ni actually rapat dengan abang Abu. Mana ada si Abu, ada la si Ciput ni. Kalau Abu lepak dalam longkang, dia pomm dalam longkang jugak.

 "Abang Abu sayang Ciput tauuuu"
Wkwkwkwkwkwkw


Ni pulak brader bajetttt. Konon badan tough -_-'

Friday, July 20, 2012

Awak Awak Semua..

Selamat menjalani ibadah puasa dengan sempurna insyaAllah 

 jangan lupa makan sahur tau!
nak saya tolong gerak takk?
errghhh
 

Tuesday, July 17, 2012

Huarghh.


Hari yang membosankan. 
Hujan dan panas.
Bila lagi nak outing ni.

Saturday, July 14, 2012

Balik Kampung


Assalamualaikum.

Dua hari lepas aku balik kampung. Ada kenduri durieens. Tapi aku tak makang pong. I pening laa bilaa bau durienss. Dulu masa kecik rilek je. Sampai aku histeria sebab abah tak beli durien. Hakhakhak. Tapi kemarin aku teringin sangat. Dengan pulutnya :') Gambaq duriens pon takda sebab tak boleh pi dekat. Serious nanti aku pening. Taktau pasepa. Tapi kadang-kadang, okay pulak. Ngengadess -_-

So petang tu, aku round kampung sat. Pi belakang kampung tu. Tak banyak object menarik. Budak-budak ada la. Tapi masing masing cengei. Hahahahaha. Harap boleh balik kampung lama lama sebelum fly pi Melaka :)

Friday, July 13, 2012

Alhamdulillah :)

Nampak dak perbezaan tajuk entry ni dengan entry result matriks dulu? Hahaha hat ni ada :) Hat nu ada titik ja. #apakehecknyalah

Assalamualaikum.
Semua tau kot hari ni keluaq result UPU. Bagi yang tak berapa keliar, hari ni keluaq result program pengajian mana yang student STPM, matriculation and asasi dapat. Boleh check kat sini : Laman Web Rasmi Permohonan Kemasukan ke IPTA, TEVT, ILKA .

Amboii seronok tengok kengkawan yang dapat tawaran pursue degree. Tersenyum aku tengok depa semua dok update status kat Facebook. Alhamdulillah semua kengkawan aku dapat tempat :)

Aku pulakk?? Taraaaa!

IJAZAH SARJANA MUDA KEJURUTERAAN ELEKTRONIK ( KEJURUTERAAN KOMPUTER) DENGAN KEPUJIAN

Fuh memang berdebaq habis laa. Semalam tak boleh tidoq baq hang. Dok teringat pasai ni ja. Aku bukan takut tak dapat course yang aku nak sangat, tapi aku takut tak dapat terus sebab aku ada terbaca kat somewhere, ada student matriculation ni, pointer 3.00+, tapi tak dapat UPU. Aku ni memang kalau risau, mesti macam over sikit :3

Alhamdulillah aku diberi peluang untuk pursue degree. Terima kasih ya Allah. Walaupun kat UTeM, tapi aku tetap rasa best sangat sebab dapat course yang aku minat.

Semoga aku diberi kekuatan untuk tempuh kehidupan baru :)
Okay nanti nak pi dah, aku post entry azam pulak, insyaAllah.
Muhehehehe :D

Thursday, July 12, 2012

Assalamualaikum.

Hari ni aku tak emo dah. Yeay! -.-"
Woraitee. Hari ni wa mau show sama lu orang sikit pictures. Pictures ni suma adalah gambaran daily life gua niah. Cehh header ada Hello Kitty, cakap wa lu pulak, tak V3 samseng jalanan langsung -__-"


So ya macam ni la life aku. Bangun pagi, melayan kucing, makan, belek laptop, keluaq merendek, texting, edit gambaq etc. Muhehehehehehe. Satni petang insyaAllah nak balik rumah mak tok. Mintak mintak dapat shoot sunset kat bendang belakang kampung. Kalau dapat, aku up. Kalau dak, lalalalalala ~

Wednesday, July 11, 2012

Respect.

Assalamualaikum.

Hari ni aku emo. Mungkin kalau hari biasa, aku boleh chillax. Tapi aku mesti cakap juga pasai ni. Sebabnya aku dah lama simpan dalam hati. Aku takkan cakap kat Facebook sebab benda ni mungkin boleh sakitkan hati somebody directly. So luahkan kat blog sajalah. Sapa-sapa terbaca, take note.

 Ada jugak la yang tegur aku, eh awat hang ber 'abang-abang' dengan certain lelaki. Ehem. Macam ni. Aku anak bongsu. Aku ada kakak sorang. Aku memang rapat dengan family. Aku memang manja dengan parents aku. Aku memang diajaq untuk respect orang. Especially orang yang lebih tua. Tak kira la walaupun tua setaun pun.

So, sesiapa yang aku address abang tu, aku respect dia sebagai someone yang older than me. Takdak maksud apa. Bukan bermaksud daring pon. Tolonglah faham. Memang dah set kot panggilan abang tu kononnya untuk gedik gedik. Tu la, banyak sangat tengok drama sampai orang lupa the purpose of panggilan abang tu.

Geli yeh? Yela aku faham sebab mungkin mind set hang ingat aku nak gedik dengan hang eh. Daak. Ramai lagi yang aku boleh gegedik. Kalau ye pun aku nak gegedik, aku takkan panggil hang abang. Aku panggil sayang terus. Takpun mungkin sebelum ni takdak orang panggil macam tu. Kalau nak cakap ngan aku, sila respect cara aku sama. Selalu aku je yang mengalah.

Seriously aku tak suka ber 'aku hang' dengan someone yang lebih tua. Lagipun bukan aku nak sebut banyak banyak. Maybe untuk panggil dia ja. Takdaklah macam ni, "Abang tangkap gambaq ni kat mana abang? Abang guna lens apa abang? Abang edit macam mana abang? Cantiklah gambaq abang". Ptuihh aku pun geli.

 Macam something yang strange kan panggilan abang tu. Tolonglah faham.
Lagipun, me not that type yang mengorat ikhlas. Aku suka kacau je. Bukan ada maksud apa pun. Tak payah nak butthurt sangat la.

Aku Takut.

DIRIKU KINI BUNGA LARANGAN KBYE.

 

Result UPU nak keluaq dah kot. Depa cakap minggu ni. Haih bedebaaq gilaaak. Serious aku takut tak boleh nak sambung. Aku nak bahagiakan abah dan mama. Aku rasa dah tiba masa aku pulak yang nak memberi.

Kalau aku diberi peluang untuk pursue study, aku TAK AKAN ulang mistakes masa kat matriks dulu. Harap pendirian aku teguh.

Frankly, masa nak masuk matriks dulu, aku tak ada azam pun padahai dah sedia maklum matriks memang kena struggle (bagi tahap aku ni). Macam tak ada perasaan pun. Tambahan pulak aku sorang boleh lepaih pi Kedah. Takat mana aku tau, sebelum ni takdak sesiapa pun daripada SMK Seri Balik Pulau yang dapat KMK, Changlun. Memecah tradisi ar ni.

Masa baru sampai dulu, aku blank. Lone ranger ar kira. Takdak geng. Sedih toksah habaq la. Dah la first time stay jauh daripada family. Sebelum tu saja dok melawak ngan mama. Kata aku nak husband orang Kedah, suka rumah kat Kedah, suka environment kat Kedah. Sekali dapat KMK, nganga baq hang.

Kat sana, aku lost. Serious aku tak boleh nak focus. Sebabnya homesick + masalah couple. See? Aku gagal control dua dua ni. Kat sana aku memang malas gila. Dah la, nak menyesal banyak pun tak guna. Masa tak boleh putaq balik dah. Apa yang perlu aku buat iz jangan repeat lagi mistakes semua.




 ps : doakan aku dapat tawaran sambung belajaq.