Monday, August 29, 2011

?

kamera rosak so takdak update raya bergambar. terima kasih.
=__________________=

Friday, August 19, 2011

Rumah :)

Salam peeps :)

Currently in Balik Pulau,Penang.

Seronok sangat.

Had the best dishes for breaking fast.

Thanks abah and mama.

I <3 both of you so much.

Brought so many books home.

Tak pasti nak bukak ke tak. Tapi rasanya akan dibukak jugak.

Kan aku nak berubah :)

ps : my public speaking was suck. I forgot so many contents ;(
What to doo..
Tak masuk PSPM kan?
Chill lah!




Tuesday, August 16, 2011

Separuh Jiwaku Pergi :')

Salam peeps :)

Haish, penat aku. Kerja sangat lah banyak.Awat la masa orang dalam mood nak balik kampung ni, banyak pulak kerja kena buat. Entah la.. fikiran aja kot. Maybe tak banyak mana, tapi dah sebab tak sabaq nak balik rumah, hmm tu la yang rasa banyak.

One day away before going back to Penang. I'm so excited yet terrified. Ayo why terrified? Because I've to do public speaking. Damn I hate public speaking. (tengok, English budak-budak. Kena cari boyfriend cikgu English macam Mr. Syed. To GF Encik Syed, sorry, tapi saya memang adore dia HAHA don't worry dia tak adore saya okeh chill.). Hmphh tak hafal lagi text ni. Haish dok seronok nak balik, taktau kena buat public speaking pulak Khamis ni. What to do.. (pelat Kelantan)

Well, got to go.. (pelat Kelantan).. buku Physics and Biology dok jeling-jeling dah tu. Yee sabaq yangg..bie datang neh.. haa hamek ko, dengan buku pon bolehh..

Okay, sampai ketemu lagi ya.
Assalamualaikum. Muah muah muah!

ps : InsyaAllah, next entry pasai kat kampung and Raya preparation. Stay tuned :)


Sunday, August 14, 2011

Kena Berubah

Salam peeps :)
Semasa entry ini ditaip, tinggai 3 hari lagi.
3 hari lagi nak kahwin. Pfuuu. 3 hari nak dok dekat KMK. Haish, bukan nak graduate dah. Nak balik cuuuutiii!
Cuti is the best word lah. Baru aku paham pasaipa kakak aku dulu tergedik-gedik nak balik. Kami ni macam kutub positive. Changlun dan Sintok juga area kutub positive. Bila jumpak, dia memang nak repel.

Bukan nak kata kami budak town. Sumpah dak. Tempat kami takdak C-Mart. Tapi sini ada. Tempat kami takdak cendawan goreng. Sini ada. Ntah apa kaitan cendawan goreng dengan hal ni. Apa-apa pon, I LOVE KEDAH. YES I REALLY DO. Tapi biasa la kan, bila dok dekat bukan tempat asal, memang la rasa nak blah je. Kalau hang dudog dekat London pon.

Serious tak sabaq nak BALIK squared Pulau. ( balik Balik Pulau)

serious rindu. Ni kat atas building sekolah.


masa aku after SPM,menembak je keja aku.

weh ni bukan Balik Pulau. Ni Padang Kota.

Eh, aku nak cakap pasai apa tadi? Haa pasai kena berubah.
Ya, aku kena berubah.
Well, betoi lah orang cakap kena struggle kat matriks.
Dah terasa bahangnya.

Aku tak boleh main-main dah. Kena serious.
Tak boleh buang masa macam tu ja. Kena ubah.
Tak boleh ambik ringan. Kena ambik berat.
Lecturer banyak yang tegoq sikap kami, the Malays. Yeah. Undeniable.
InsyaAllah, aku akan berubah lepas ni.
Doakan aku :)


Monday, August 8, 2011

Now and Before

Salam peeps :)
Haiiieee..macam mana puasa?semua okey ka tarak okey?

=__=""

eh..

Selamat Menjalani Ibadah Puasa :)
Hari tu emo, tak sempat nak wish.


Selalu entry aku, intro tak kena dengan tajuk.Aku hairan lah.. examiner SPM dulu check paper English and BM aku ala carte je ke haa..

By the way, hari ni nak cerita hal dulu dan sekarang.Dulu..jejari runcing.. err okay stop..
Tak ni hal aku oweh.
Atu nak tita tatai atu ulu ulu.Atu ulu ulu laa, tebelum and telepas.
(aku nak cerita pasai aku dulu-dulu.Aku dulu-dulu lah, sebelum and selepas :D)

Baiklah, kita mulakan dengan..

EXAM
 KAT SEKOLAH
- Chill okeh. Chill. Memang chill je kalau time exam. No wonder lah kan..kalau aku tak chill dulu, menggelupur time nak exam, mesti aku dah sampai Ireland >__<
- Lek jer pi sekolah(rendah) dulu dengan beg kecik. Takdak perasaan nak berjuang pon masa exam. Seronok jer sebab nak bawak beg kecik, lepastu tak payah buat homework.
- Masa dalam exam, rilek ja aku tulis nombor nombor Arab atas meja.
- Tu masa kat sekolah rendah. Masa kat sekolah menengah (rendah), aku mengelabah sikit. Iyerlah baru lepas taubat UPSR 3A ja. Nak exam, memang aku fulun. Kira aku antara top scorer dalam tingkatan. (jangan kagum sebab sekolah aku amatlah biasa. Dok tepi bendang, nuhh jauhh kat Balik Pulau. Dah dok pulau,balik dia pulak..)
- Form 1-3 aku stabil and hujung tahun 2008, alhamdulillah.. taraaa!

Kan aku dah cakap,sekolah aku biasa biasa sangat ja.
Tengok, baru dapat 8A, dah buat banner.
Kalau sekolah bagus, jangan harap la derr sebab banyak yang score kan :)
Apa-apa pon, alhamdulillah syukur dengan kurniaan-Nya.


- Naik menengah atas. Haah ni yang port best ni. Port kecelaruan emosi, arah tuju hidup..huhu.Time exam kadang-kadang rasa macam looser T___T
- Masa SPM, serious lah. Tapi dah rezeki banyak tu je kan. Syukur, alhamdulillah :)

KAT MATRIKULASI
- Jengss well tak banyak pengalaman lagi. Baru je habis ni.Tapi terbaik ahh, macam kewl je. Haha ha la 5 papers je kan. Dah tu gap jauh-jauh plak tu. Okay ini baru UPS, tak PSPM lagi. Dah final nanti, menggelupur kot. So nak get ready dari sekarang ahh ;)
- Masuk dewan exam, chill je. Kalau dulu masa sekolah, aceceh wish wish goodluck kat kawan-kawan depan belakang kiri kanan meja. Tapi kat matriks, pandai-pandai la hampa wish kat diri sendiri. Aku dah ke garisan, nak tulis-tulis and kira-kira ja ni. 

VROOM VROOM
"REMP-it"
- okay dulu masa aku Form 4, aku ada lesen motor.  Kalau dulu zaman aku muda-mudi,umur around 13,14 tu, barangsiapa yang pandai bawak motor, dia memang taiko ar. Tapi bagi aku, tak kewl pon sebab takdak lesen. Kewl ke kalau kita langgaq rules? TAK PON! 
- masa tu memang bangga habis bila atas jalan, remp Honda Icon, dengan helmet ARC skirt, viser hitam full face. Bajet aku la awek kewl + hot + kiyut. Erghh geli bila teringat zaman tu. Masa tu, lepak-lepak makan-makan dengan kawan kat kedai tepi bendang, lepas tu semua mamat ushar. Ya, inilah realiti hidup gadis kampung macam aku.

Ex-motor. Hahaha.
Dah takdak dah. Dah juai sebab takmau membaziaq.



"LET'S DRIFT BEBEH"
- lepas SPM, parents aku terus register lesen kereta. Yaa depa memang tak bekenan aku bawak motor. Sebab bahaya. Yes memang pon. Tapi nak buat macam mana kan, aku mana boleh drive lagi. Habih tu takkan nak hired driver untuk hantaq aku pi sekolah and extra classes? Ingat bapak aku ada printer duit?
- so sekarang aku drive kereta sahaja. lesen motor aku tak guna dah. sebab motor dah takdak T__T
- eh, ya sebelum ni aku macam bengang bila abah aku macam anti semacam dengan motorists. Aku pon fire fire abah aku.Abah aku diam ja. Tapiii.. sekarang baru aku faham. Ya memang aku pernah jugak cucuk-cucuk belakang motor. Mulut jangan cakaplah, memang selalu 'memuji-muji' depa. Bengang okeh kalau hang tengah drive dengan constant velocity, tiba-tiba motor coih keluaq. Then hang kena break, lepas tu velocity drops, then kena follow belakang motor tu. Memang macam harem. Kita yang drive kereta ni pulak kena jaga depa, sepatutnya depa yang kena alert dengan kereta sebab kita lagi besaq. Tambah-tambah pulak mamat-mamat rempit yang suka buat geng tengah jalan. Tu memang haram punya bangsa.

Nak pi mana? Anywhere bebeh ;D


BULAN RAMADHAN
"FULL-TIME DEKAT BALIK PULAU,PENANG"
- waa ni yang part sedih ni. Dulu, tiap-tiap hari aku terkedek-kedek ikut mama pi Bazaar Ramadhan depan masjid tu.
- takpon aku pi sorang bila mama ngan abah takdak kat rumah. round-round sambil lehiaq memanjang, jenguk cream-puff ada ka tak, laksa ada lagi ka..murtabak juai tak hari ni?
- kadang-kadang menggedik pi dengan bf. Auww. Takpon jumpak bf tengah crowd tu, then angkat-angkat kening ja. Bajet kami la couple kewl.
- balik berbuka dengan family. Pergh memang best. Tapi kadang-kadang berbuka alone. Tapi aku chill ja sebab kat rumah kan.

"PART-TIME DEKAT KEDAH, ANOTHER PART DEKAT PENANG."
- T______T
- sedih yop. Jalan dengan kawan, pi beli makanan yang stok macam dekat kantin sekolah dulu.Alahai.. kalau anda Penangite, anda tau la perasaan macam mana.. Bayangkan, sebelum ni, gulai ayam berasap berkelun depan mata, tut tut sekarang ni, nasik ayam masin je untuk berbuka.

WEEKEND
"YEEHAA..WEEKEND YOP.MOH LER KITE KE CINEMA"
- Tu dulu. Masa tengah bela lemak lepas SPM. Enjoy tak hengat. Sebelum SPM pon chill je weekend.
- Ronda-ronda dengan  family is the best part of weekend.
- Paling best bila dapat terkangkang duduk bersimpuh depan tv.

"TUTORIAL BIO, PHYSICS, LAB REPORT CHEMY.ERGGH!"
- ya ini sekarang. weekend? apa tu??
- senantiasa busy ya kawan-kawan. Asai nak tidoq je, tiba-tiba nampak buku Chemistry datang melayang.Terus tak jadi nak produce taik mata.
- takpon sibuk jadi surirumah bekerjaya. masa weekend la nak sapu sampah, lipat baju, sidai baju , basuh tu, basuh ni jugak.


Konklusinya, hidup kita sentiasa berubah kan.
Chill ~
;)