Tuesday, July 26, 2011

Hai. Hati saya nak update ni.

Salam peeps :)
Salam sejahtera, salam sayang, salam kerinduan dan salam maut
Eh eh tak baik.. Tak, salam..hmm.. Ramadhan :)

Hai, dah lama ya tak update. Bukan ku tak sudi, cuma agak busy.
Kabarin kamu? Waa tak boleh kawen dengan Dadali. Kang dia blur klipok klikpok tengok aku.

Serious memang busy. Sempat online saja. Setakat tengok update kawan-kawan dan kaum kerabat. Tak sempat nak taip taip bagai. Balas komen okay. Nak bermadah dalam blog, tak okay. Okay?
Rindu zaman berblogwalking. Ahh itu dulu. Sekarang ni kena bookwalking.

Sekarang ni, agak free. Walaupun masih banyak kerja tutoran, tapi aku chill je taip cepat cepat sebab nak pi makan nak buat kerja.Apa kejadahnya yang buat aku nak update ni?
Woot banyak rasanya. Tak tertanggung. Buat teruk. Okefine.

Aku takmau la cerita bab study. Banyak sangat. Cuma nak cerita bab hati. Wah, pernah ke aku update bab bab hati ni, specifically to bab bab feeling tangkap leleh slurrppss ni? Tak pernah rasanya :)

LOST.

*entry tergantung.masih tak dapat cari ayat yang sesuai.mungkin lepas raya, atau time aku dah ada strength nak cerita nanti, aku sambung :)

byebye.
Doakan kejayaan aku dalam Ujian Pertengahan Semester.

Saturday, July 2, 2011

Hai. Saya penat. Tapi saya happy.

Salam peeps :)
Hai. Rasa macam dah lama tak update blog. Haissshh bukan takmau update. Takdak masa woih. Eh aku dah cakap ke dalam previous post? Huh, whatever lahh. Aceceh gila kerek. Taboh satni.

Okay hari ni nak ceghita sikit pasai hari ni. Huhu. Aku rasa, ramai yang tau event terbesaq hari ni. Ala yang masuk Malaysia Book of Record tu. Yes, Larian 1Malaysia..apa 1 Murid 1 Sukan ka apa tu..
Okay, aku participated tadi. Nak kata rasa malang tu, ada laa sikiit. Tapi macam excited jugak ar kan. Ha la, first time nak lari lari kat Kedah ni. Ngan geng geng baru plak kan. Smiiillleeee.

Pukoi 6.40 pagi, kami bergerak secara berjemaah ke astaka KMK. Actually, janji pukoi 6.30 pagi. Tapi.. hampa paham-paham la noo ;DD yOo don't sentap. Itu realiti. Lepaih register, ambik nombor, aerobik, dengaq taklimat bagai, kami warga KMK pun start la running running. Ergghhh aku ni bukan suka running running ni. Tapi tadi macam okay ar gak. Ada gak ar stamina kalau nak compare masa sekolah dulu. Muhuhu. Kadang-kadang aku rasa, ada jugak la mengalir darah sukan abah dalam body ni. Tapi, darah fotografi arwah tok aku lagi banyak mengalir :)

Route dia.. tudiaaa.. ceh buat macam asai town uh. Macam kat kampung aku sebijik. Feeling macam dok jogging kat kampung sendiri. Terubat rindu gak ar dapat tengok taik lembu belepat lepat tengah jalan. T__T
Lalu kot ladang getah,bendang bagai. Memang best ar walaupun pancit ;D

Ehem. Tiba-tiba teringat nak discuss issue sikit. Masa lari-lari tadi, biasala kan mix girls and boys. So memang mixed la tadi walaupun laki dilepaskan dulu. Haih tak padan ngan laki. Lari sikit, dah pancit. Maaaluuuu. Or depa ada purpose nak mix dengan girls, itu aku taktau. Apa isunya? Isu diaa.. awat depa kurang ajaq sangat eh? Yeee aku paham lumrah lelaki. Tapi.. respect la. Hang dok ushar ka, hang dok apa ka kalau tengok girls lari-lari, just shut your mouth. Tak payah la nak cakap-cakap kuat kuat. Kalau ada orang cakap jerit 'buah kelapa' kat adik perempuan hampa, agak-agak nak pi rimbuk dak? Hormat lah wahai lelaki.

Aku nak cakap specific pon tak berani sebab macam ada comparison between races sikit. Tapi hakikat doe! Lagi satu, tadi masa menyanyi lagu Negaraku, kenapa nak main-main,wahai lelaki Melayu?? Cubala serius. Ada masa hampa boleh fooling around, tapi bukan masa tu okeh. Benci betoi. Berubah la sikit. Lepaih tu, kalut la nak mintak copy jawapan kat student lain. Hang apahai mamat?? Hang merepek pandaiii.. nak buat kerja, haram. 
Well, aku nak mention quote member aku tadi..

Emm lagi satu.. tadi aku approach Joey, budak group tutorial aku. Adoi,mesranya. Sikit pon tak belagak. Sikit pon tak kerek. Sikit pon tak kurang ajaq. Alahaii,sukanya aku.. Tapii.. aku ada experience dengan mamat nih..aku senyum ja pon, nak bagi sedekah kat dia.. Tau apa dia jawab? "Hang awat??". Boleh??

Aku like quote member aku tadi ;
"Laki _______ macam haprak. Sebab tu kita suka kat ________ guys."